U bent hier

Plenaire vergadering

maandag 28 september 2015, 14.03u

Voorzitter
Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 9 september 2015 heeft mevrouw Barbara Bonte met ingang van 28 september 2015 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om haar te vervangen, is de heer Ortwin Depoortere.

De geloofsbrieven van de heer Ortwin Depoortere werden reeds goedgekeurd in de plenaire vergadering van 17 juni 2014. Het administratieve onderzoek heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden.

Vraagt hierover iemand het woord? (Neen)

Ik roep de heer Ortwin Depoortere uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig hem uit vanop zijn plaats de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– De heer Ortwin Depoortere legt de grondwettelijke eed af.

Mijnheer Depoortere, namens alle collega’s heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.