U bent hier

Plenaire vergadering

maandag 28 september 2015, 14.03u

Voorzitter
Onderzoek van de geloofsbrieven en eedaflegging
De voorzitter

Dames en heren, bij brief van 9 september 2015 heeft mevrouw Barbara Bonte met ingang van 28 september 2015 ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

De opvolger die in aanmerking komt om haar te vervangen, is de heer Ortwin Depoortere.

De geloofsbrieven van de heer Ortwin Depoortere werden reeds goedgekeurd in de plenaire vergadering van 17 juni 2014. Het administratieve onderzoek heeft uitgewezen dat sindsdien geen wijziging is opgetreden in de vervulling van de verkiesbaarheidsvoorwaarden.

Vraagt hierover iemand het woord? (Neen)

Ik roep de heer Ortwin Depoortere uit tot Vlaams volksvertegenwoordiger en nodig hem uit vanop zijn plaats de grondwettelijke eed af te leggen, die luidt als volgt: “Ik zweer de Grondwet na te leven.”

– De heer Ortwin Depoortere legt de grondwettelijke eed af.

Mijnheer Depoortere, namens alle collega’s heet ik u van harte welkom in het Vlaams Parlement. (Applaus)

Opening van de zitting 2015-2016
Politieke fracties

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.