U bent hier

woensdag 22 januari 2020, 14.00u

Actualiteitsdebat over ontslag gedelegeerd bestuurder VRT en toekomst openbare omroep

Op maandag 20 januari raakte bekend dat de Vlaamse Regering de CEO van de VRT heeft ontslagen na een conflict binnen het directiecomité.  Wat was de reden voor dit ontslag en de timing ervan? Hoe moet het nu verder met de openbare omroep?  De plenaire vergadering houdt hierover een actualiteitsdebat met minister van Media Benjamin Dalle.

Actuele vragen

Tijdens het wekelijkse vragenuur kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over actuele onderwerpen.

Ze kunnen hun actuele vragen indienen tot kort voor de plenaire vergadering en dus snel inspelen op de actualiteit.

Verslagen van de vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe verslagen

woensdag 15 januari 2020, 14.00u

Alle plenaire vergaderingen sinds 1972

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.