U bent hier

Bestrijding gewelddadige radicalisering

illustratieve foto bewaking Berlaymontgebouw - Radicaliseringkalender icoon   September 2015 - Juli 2016

Icoon Thema   Commissie Radicalisering
 

De Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering stelde in het zittingsjaar 2014-2015 een resolutie op met beleidsvoorstellen aan de Vlaamse Regering om aan de problematiek van de gewelddadige radicalisering te remediëren. In het zittingsjaar 2015-2016 rapporteerde de Vlaamse Regering twee keer over de uitvoering van de resolutie en over de uitvoering van het actieplan ter zake van de Vlaamse Regering.

De problematiek van de bestrijding van gewelddadige radicalisering bleef actueel en kwam aan bod in diverse andere commissies via vragen om uitleg en interpellaties (Binnenlands Bestuur, Welzijn, Onderwijs …) en tijdens de actuele vragen in de plenaire vergadering.

Brussel en Zaventem werden op 22 maart 2016 getroffen door aanslagen. Het Vlaams Parlement heeft op gepaste wijze bijgedragen tot de speciale periode na die aanslagen, onder andere door een bijzonder herdenkingsmoment in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de religieuze en niet-religieuze levensbeschouwingen.

Foto: Bewaking van het Belaymontgebouw in Brussel na de aanslagen van 22 maart 2016 (Roman Yanushevsky / Shutterstock.com)

 

Situatie in Brussel

Vragen en interpellaties

Meer op deze site

 

Ga terug naar het overzicht: Chronologisch  -  Thematisch