U bent hier

Politieke stages

kalender icoon   November 2014 / Maart-April 2015 / Juni 2015

Icoon Thema   Vlaams Parlement
 

Het Vlaams Parlement organiseert elk jaar politieke stages voor actoren uit het middenveld. Door de stages wil het parlement de verstandhouding met de politiek verbeteren. Bedoeling van de politieke stages is om de stagiairs inzicht te geven in de besluitvorming van de overheid, de werking van het Vlaams Parlement en de rol van een Vlaams parlementslid. Ter plaatse aan de lijve ondervinden hoe het parlement en de parlementsleden werken, biedt de ideale manier om wederzijds begrip te creëren.

Elke stagiair krijgt een Vlaams volksvertegenwoordiger als meter of peter. De stagiairs krijgen een divers programma aangeboden: ze krijgen informatiesessies, volgen commissievergaderingen en een plenaire vergadering enz.

In een tweede fase nodigen de stagiairs op hun beurt de Vlaamse volksvertegenwoordigers uit. Zo kunnen die ervaren waarmee de stagiairs geconfronteerd worden.

In 2014-2015 organiseerde het Vlaams Parlement 3 politieke stages:

  • 4 november 2014: Medewerkers uit de welzijnssector (Zorgnet Vlaanderen, Vlaamse Welzijnsverbond en de werkgeversorganisatie voor sociaal ondernemen SOM)
  • 28 april en 13 mei 2015: Bedrijfsleiders, VOKA
  • 2 en 10 juni 2015: Medewerkers Milieubewegingen

Lees en herbekijk

Stage  Bedrijfsleiders / VOKA

2 en 10 juni 2015 Milieubeweging

 

Ga terug naar het overzicht: Chronologisch  -  Thematisch