U bent hier

Jef Lambrecht spreker op State of the European Union

Jef Lambrecht spreekt de State of the European Union 2015 uitkalender icoon   Mei 2015

Icoon Thema   Europa
 

Op donderdag 7 mei 2015 vond in de Koepelzaal van het Vlaams Parlement naar aanleiding van de Dag van Europa reeds voor de elfde maal de State of the European Union plaats. Gastspreker was Jef Lambrecht, auteur en journalist.

9 mei is de officiële feestdag van de Europese Unie. In de Unie worden rond die datum activiteiten georganiseerd om dat te vieren. Sinds elf jaar organiseren het Vlaams Parlement, de vzw Ryckevelde en het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (Vleva) samen de State of the European Union. Ter gelegenheid daarvan wordt in het Vlaams Parlement telkens een ‘Europawatcher’ uitgenodigd. Vorige sprekers waren onder andere Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011).

 

 

In 2014-2015 sprak Jef Lambrecht, auteur en journalist, de State of the European Union uit met als titel ‘Europa na de Arabische lente’ (pdf) (pdf). Zijn toespraak was geïnspireerd op zijn nieuwe boek 'IS, het nieuwe terrorisme van Daesh en de ondergang van de Moslimbroederschap’. 

De foto's van de State of the European Union zijn in hoge resolutie te vinden op de Flickr-pagina van het Vlaams Parlement.

 

 

Ga terug naar het overzicht: Chronologisch  -  Thematisch