U bent hier

Hoorzittingen over de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT

Media - VRT-torenkalender icoon   Mei - Juni 2015

Icoon Thema   Media
 

De Vlaamse Regering legt alle doelstellingen voor de openbare omroep VRT vast in een beheersovereenkomst, een uitgebreid en gedetailleerd afsprakenkader, dat door zowel de regering als het VRT-bestuur wordt ondertekend.

Als Mediaminister is het aan Sven Gatz om te zorgen voor de opvolger van de beheersovereenkomst 2012-2016, die tijdens zijn ministerschap afloopt. Bij de bespreking van de beleidsnota Media heeft de minister aangekondigd dat hij de nieuwe beheersovereenkomst vervroegd wil laten ingaan.

Het Vlaams Parlement kan via resoluties richting geven aan een dergelijke beheersovereenkomst. De Mediacommissie heeft daarom beslist om al tijdens de voorbereidingsfase van het document te rade te gaan bij alle mogelijke betrokkenen. Ze informeerde zich bij academische, professionele en EU-experts, en gaf een forum aan diverse stakeholders, zoals mediabedrijven, vakbonden, sectororganisaties, vertegenwoordigers van kansengroepen en uiteraard ook het VRT-bestuur. In totaal goed voor zes zittingen waarop maar liefst negentien organisaties aan het woord kwamen.

Lees en herbekijk

 • Herlees de beleidsnota Media
 • Herbekijk de hoorzittingen:
  • 7 mei, ochtend (vertegenwoordigers van de academische wereld en de European Broadcasting Union (EBU))
  • 7 mei, middag (vertegenwoordigers van de Vlaamse Regulator voor de Media en iMinds)
  • 21 mei (met vertegenwoordigers van Medialaan, SBS, Mediahuis, Persgroep, Vlaamse Vereniging van Journalisten, VOTP, NORTV, de levensbeschouwelijke derden en Media.21)
  • 1 juni (vertegenwoordigers van Telenet, Proximus, Google en de Unie van Belgische Adverteerders)
  • 11 juni (vertegenwoordigers van ACOD, ACV-Transcom, VSOA, MuziekOverleg, Minderhedenforum, GRIP, VGT-adviescommissie en Fevlado)
  • 15 juni (vertegenwoordigers van de SARC, Econopolis en de dienst Audiovisual Media Services van de Europese Commissie)
  • De vergadering van 18 juni (vertegenwoordigers van VRM, Luc Van den Brande, voorzitter van de VRT, en Leo Hellemans, CEO van de VRT) is opgenomen in het volledige verslag van de hoorzittingen.

Foto: pbombaert / Shutterstock.com

 

 

Ga terug naar het overzicht: Chronologisch  -  Thematisch