U bent hier

Vlaamse Regering

Het Vlaams Parlement benoemt de ministers van de Vlaamse Regering. De Vlaamse ministers leggen de eed af in handen van de voorzitter van het parlement. De minister-president legt de eed af in handen van de Koning.

De Vlaamse Regering is de uitvoerende macht van de Vlaamse deelstaat. Omdat de Vlaamse Gemeenschap ook de bevoegdheden van het gewest uitvoert, bestaat de Vlaamse Regering uit ministers die gemeenschaps- en gewestbevoegdheden hebben.

Samenstelling van de Vlaamse Regering

De regering mag uit maximaal elf ministers bestaan, waarvan er minstens één moet komen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  • Op 25 juli 2014 heeft de Vlaamse Regering Bourgeois I de eed afgelegd in het Vlaams Parlement. De Vlaamse Regering bestaat uit 9 ministers met minister-president Geert Bourgeois aan het hoofd. 
  • Op 4 mei 2018 heeft minister Bart Tommelein minister Annemie Turtelboom vervangen in de Vlaamse Regering.
  • Op 14 januari 2019 heeft minister Lydia Peeters minister Bart Tommelein vervangen in de Vlaamse Regering.
  • Op 6 februari 2019 heeft minister Koen Van den Heuvel minister Joke Schauvliege vervangen in de Vlaamse Regering.
  • Op 2 juli 2019 heeft Liesbeth Homans de eed afgelegd als minister-president van de Vlaamse Regering. De huidige Vlaamse Regering bestaat uit 8 ministers. De regering in lopende zaken is een verderzetting van de Vlaamse Regering Bourgeois I (2014-2019).
  • Op 2 oktober 2019 heeft Jan Jambon de eed afgelegd als minister-president van de Vlaamse Regering. De huidige Vlaamse Regering bestaat uit 9 ministers.

Vlaamse Regering

 

De Vlaamse Regering bestaat uit de volgende ministers:

 

Meer informatie

Lees meer over de Vlaamse Regering