U bent hier

Het Vlaams Parlement, een open huis

koepel als symbool voor open huisHet Vlaams Parlement is een open huis. De glazen koepel van het gebouw staat dan ook symbool voor de openheid van het parlement. Als burger heeft u het recht te weten wat er in het parlement gebeurt.

Het parlement geeft inkijk in zijn vele kamers op verschillende manieren:

 

 

 

Bezoek het Vlaams Parlement

U kunt zowel de commissievergaderingen als de plenaire vergaderingen van het parlement bijwonen. Groepen kunnen een rondleiding krijgen in de gebouwen van het Vlaams Parlement.

U kunt ook een lokaal huren in het parlement voor uw evenement, of informatie opzoeken in de bibliotheek of het archief van het parlement.

 

publiekstribune KoepelzaalWoon een vergadering bij

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar. Om een vergadering bij te wonen kunt u zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang van het Vlaams Parlement.

 

Stel een vraag of dien een verzoekschrift in

 

Zoek informatie op de website en deel ze

Op www.vlaamsparlement.be vindt u alle informatie over het werk van het Vlaams Parlement:

  • agenda’s en verslagen van de vergaderingen
  • persberichten
  • parlementaire documenten 
  • thematische dossiers
  • ...

U vindt er ook gegevens over de Vlaamse volksvertegenwoordigers, de werking en het reglement van het Vlaams Parlement, en de twee gebouwen en de kunstcollectie van het parlement. Via de website kunt u live de plenaire vergaderingen en de meeste commissievergaderingen (her)bekijken.

Het Vlaams Parlement besteedt bijzondere aandacht aan de toegankelijkheid van de website met het Anysurfer-label. Verder heeft het samengewerkt met Wablieft voor helder taalgebruik op de site. De informatie van de website wordt gratis en zonder beperkingen opengesteld voor burgers en bedrijven via open data

 

blijf op de hoogteBlijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van het Vlaams Parlement via

 

Livestream plenaire vergadering(Her)bekijk een vergadering

Het Vlaams Parlement heeft de Koepelzaal voor de plenaire vergaderingen en zes vergaderzalen voor de commissievergaderingen  uitgerust met camera's zodat u de vergaderingen live kunt volgen via de website en het YouTube-kanaal. 

De opnames van de plenaire vergaderingen en commissievergaderingen van het Vlaams Parlement zijn na de vergaderingen beschikbaar.

(Her)bekijk een vergadering via volgende kanalen: