U bent hier

Verken de website

Op www.vlaamsparlement.be vindt u alle informatie over het werk van het Vlaams Parlement: agenda’s en verslagen van de vergaderingen, persberichten, parlementaire documenten… U vindt er ook gegevens over de Vlaamse volksvertegenwoordigers, de werking en het reglement van het Vlaams Parlement, en de twee gebouwen en de kunstcollectie van het parlement. Via de website kunt u live de plenaire vergaderingen en de meeste commissievergaderingen (her)bekijken.

 

De website in het kort

screenshot documenten zoekenGoogle gewend?

Wij gebruiken Google-technologie in onze site, en het zoekscherm ziet er dan ook eenvoudig uit ...

 

 

 

 

 

 

screenshot live meekijkenAltijd onmiddellijk bij de tijd?

Volg onze plenaire vergadering en commissievergaderingen live mee op de site.

 

 

 

 

 

 

screenshot herbekijkDebat gemist?

Herbekijk het op onze site (of op YouTube), en zoek de vergadering via het verslag ...

 

 

 

 

 

 

screenshot share informatieInteressant voor uw volgers?

Deel onze informatie via Facebook, Twitter …

 

 

 

 

 

 

screenshot context bij ingewikkelde zakenSpreekt de overheid ambtenarees?

Op onze site vindt u begrijpelijke context bij procedures en documenten van het parlement, bijvoorbeeld in de thematische dossiers.

 

 

 

 

 

 

Screenshot over het Vlaams ParlementWegwijs in het parlement?

Lees meer over hoe het parlement werkt, wie het bestuurt, in welke gebouwen het vergadert en nog veel meer …

 

 

 

 

 

Achtergrondinformatie bij de website

Over mensen, momenten en documenten

De huidige website van het Vlaams Parlement is gelanceerd in april 2015. Heel wat onderzoek ligt aan de basis van de website: onderzoek naar toptaken, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, deelbaarheid. Daaruit blijkt dat de bezoeker vooral op zoek is naar de volksvertegenwoordigers, de agenda van de vergaderingen en de parlementaire documenten. Deze informatie staat op de website dan ook prominent op de homepagina. Voor de bezoekers die via zoekmachines op de website komen, vormt elke pagina in de website een landingspagina om het Vlaams Parlement verder te verkennen.

Een transparant Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement wil met de website de basis leggen voor een betere communicatie met zijn burgers. Een parlement is het hart van een democratie en moét dan ook een grote transparantie over zijn vertegenwoordigers en zijn werkzaamheden aan de dag leggen.

Via de ‘Blijf op de hoogte’-knop kan de bezoeker zowel de initiatieven van de volksvertegenwoordigers volgen als de parlementaire werkzaamheden (agenda’s, ingediende documenten, verslagen).

De volksvertegenwoordigers hebben elk een eigen pagina met hun biografie en het overzicht van hun initiatieven. U kunt de volksvertegenwoordigers privé volgen via hun eigen sociale media of als mandataris via de ‘Blijf op de hoogte’-knop.

Daarnaast kan kunt met de ‘Blijf op de hoogte’-knop ook up to date blijven over de werkzaamheden in de commissies of de plenaire vergaderingen, of thematisch over nieuwe parlementaire stukken, nieuwe schriftelijke vragen, enzovoort. Dat gebeurt op een eenvoudige en ‘paswoordloze’ manier.