U bent hier

Woensdag 9 september zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op woensdag 9 september zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van de informaticasystemen.
De werken starten om 13:00u en duren tot 18:00u.
Onze excuses.

Vrijdag 10 april zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op vrijdag 10 april zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 07:00u en duren tot 09:00u.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, vindt het onderhoud ’s ochtends vroeg plaats.
Onze excuses.

Dinsdag 25 februari zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op dinsdag 25 februari zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 09:00u en duren waarschijnlijk de hele dag.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, is dit in het krokusreces ingepland.
Onze excuses.

Op woensdag 4 september 2019 tussen 7:30u en 9:30u zijn er werken gepland aan de webservers.

Op 4 september vindt een upgrade van onze webservers plaats. We moeten de webservers daarvoor tijdelijk uitschakelen. We proberen de hinder te beperken door dit 's ochtends vroeg te doen: de upgrade start om 07:30 uur en duurt - vermoedelijk - 2 uur. 
Daardoor zijn de websites www.vlaamsparlement.be en www.flemishparliament.eu, de documentenserver en de webservices niet beschikbaar. 
Onze excuses voor het ongemak.

 

Onderhoudswerkzaamheden

Wegens onderhoudswerkzaamheden zijn de meeste webpagina's niet beschikbaar op woensdag 27 december en donderdag 28 december 2017
Onze excuses voor het ongemak.


U kunt voorstellen, ontwerpen en andere parlementaire stukken van onder andere het Vlaams Parlement raadplegen via de databanken van de Raad van State: http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex/?page=parlement
U kunt de volledige geconsolideerde Vlaamse regelgeving vanaf 1 januari 1959 tot vandaag raadplegen via de Vlaamse Codex: https://codex.vlaanderen.be/

 

Vrijdag 31 maart: digitale verhuisoperatie

Vrijdag 31 maart tussen 12:00u en 20:00u verhuizen we onze documenten, databanken en digitale diensten naar nieuwe en krachtigere servers. Tijdens die verhuizing kan u geen gebruik maken van de website, open data, het intranet en van de digitale indiening. 

 

Update zoekmachine

De inhoud van de zoekmachine wordt ververst op 24 en 25 januari, daardoor zijn de documenten van voor 1999 nog niet allemaal terugvindbaar. Onze excuses.

Onze excuses

Door een technisch defect zijn de pagina's over de parlementaire documenten niet bereikbaar. We werken zo snel als mogelijk aan een oplossing.

Technisch onderhoud

Vrijdag 27 mei tussen 16.00u en 17.30u zijn deze website en de webservices tijdelijk niet toegankelijk omdat we werken aan de parlementaire databank.
Deze onderbreking zal normaal gezien maximaal anderhalf uur duren.

 

De gebouwen en de kunstcollectie van het Vlaams Parlement

luchtfoto twee gebouwen vlaams parlementHet Vlaams Parlement is in twee gebouwen gehuisvest: het Vlaams Parlementsgebouw aan de Hertogsstraat en het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, HVV, aan de Leuvenseweg.

In het parlementsgebouw vinden alle parlementaire vergaderingen plaats: de plenaire vergadering en de commissievergaderingen. In het HVV beschikken de Vlaamse volksvertegenwoordigers, hun fracties en de ambtelijke medewerkers van het Vlaams Parlement over kantoorruimten. Beide gebouwen zijn via een tunnel met elkaar verbonden.

Wie het Vlaams Parlement bezoekt, kan niet ontkomen aan de talrijke werken van hedendaagse Vlaamse kunst. Van de gangen, ontvangstruimtes, kantoren, commissiezalen en de Koepelzaal, tot de ingang van het kantoor van de voorzitter: overal hangt werk van Vlaamse kunstenaars.

Foto: luchtfoto van de twee gebouwen van het Vlaams Parlement. Het gebouw met de Vlaamse vlaggen is het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers , het parlementsgebouw is het gebouw links daarvan.

 

Meer weten?

Het Vlaams Parlement publiceerde verschillende werken over zijn gebouwen en zijn kunstcollectie.

  • Hedendaagse kunst in het Vlaams Parlement: een selectie / Wilfried Van Vinckenroye ; Tom Van Elst - Brussel: Vlaams Parlement , 2016 - 178 p. ISBN 978-90-74302-36-4
    Catalogus van kunstwerken, geselecteerd uit de ruim 300 werken in het Vlaams Parlement. Naast de foto's van de hand van Tom Van Elst beschrijft Wilfried Van Vinckenroye de kunstwerken in mini-essays.
    Foto's en essays zijn te bekijken in ons Flickr-album over de kunstcollectie.
  • Het Vlaams Parlement / tekst: Martine Goossens in samenwerking met Jos Vandenbreeden / fotografie: Marnix Van Esbroeck - Tielt: Lannoo, 2016 - 207 p. ISBN 978-94-014-3997-8
    Het kijkboek Het Vlaams Parlement werd oorspronkelijk uitgegeven in 1996 en geactualiseerd in 2016. Het besteedt aandacht aan de geschiedenis van het parlement, aan de architectuur van het Vlaams Parlementsgebouw en het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers en aan de opdrachten van het Vlaams Parlement in onze federale staat. 

Download de brochure over de wijk rond het Vlaams Parlement


Automatische mails tijdelijk buiten gebruik

Door een technisch defect werken de automatische mails van onze site (blijf op de hoogte, feedback, bestelformulier) tijdelijk niet meer. Al uw reacties  e.d. kunt u blijven mailen aan info@vlaamsparlement.be.