Search in Vlaams Parlement

Als je samenleeft – in een samenleving – moet je afspraken maken. Bijvoorbeeld over hoeveel belastingen iedereen moet betalen en waar al dat geld naartoe gaat. Of over hoe snel je met je auto mag rijden. Of over hoelang en wanneer leerlingen vakantie hebben. De school is een minisamenleving waar evenzeer regels en afspraken gelden.

In onze democratie worden al die regels en afspraken bepaald door de verkozenen in het parlement. De 124 leden van het Vlaams Parlement zoeken samen naar oplossingen voor problemen in de samenleving. Dit filmpje toont hoe je de omgeving van het parlement in de klas kan nabootsten.

Als leerkracht kan je deze animatie gebruiken om een trip naar het Vlaams Parlement voor te bereiden. Alle leerlingen die het parlement bezoeken, krijgen als aandenken de nieuwe strip ‘Het Vlaams Parlement in rep en roer’ gratis mee naar huis.

Vragen?

Heb je vragen over het educatief materiaal van het Vlaams Parlement? Aarzel niet en bel naar +32 (0)2 552 40 47 of stuur een bericht. We helpen je graag verder.

Scroll to top