Search in Vlaams Parlement

Zo veel te beleven!

Een groep bezoekers ontdekken de Koningswijk rond het Vlaams Parlement onder begeleiding van een gids

Extra Muros (VOLZET!)

Onze gidsen nemen je mee op wandeling door de adembenemende Brusselse Koningswijk rond het Vlaams Parlement. Laat je verrassen door de prachtige architectuur en leer bij over de functies en geschiedenis van de indrukwekkende gebouwen die je er aantreft.

Opgelet: om deel te nemen aan deze activiteit moet je een tijdslot reserveren!

Bezoekers met ginds bekijken kunstwerk in het Vlaams Parlement

Kunstkijken (vrije toegang)

Wie het Vlaams Parlement bezoekt, kan niet ontkomen aan de vele werken van hedendaagse Vlaamse kunstenaars, zoals Panamarenko, Roger Raveel en Marie-Jo Lafontaine . In de gangen, ontvangstruimtes, kantoren, zalen en zelfs aan de ingang van het kantoor van de voorzitter... Overal hangen werken van belangrijke Vlaamse kunstenaars, vaak helemaal op maat van het parlementsgebouw. Klaar om alle straffe verhalen achter de kunstwerken te ontdekken?

Speurtocht in de Parlementsgebouwen (vrije toegang)

Laat de speurneus in jezelf helemaal los tijdens een spannende zoektocht. Volg een  avontuurlijk pad vol uitdagende opdrachten en quizjes doorheen onze gebouwen en ontdek zo alles over het Vlaams Parlement. Slagen jij en je familie erin om de zoektocht tot een goed einde te brengen? We dagen je uit!

Rondleiding in de ondergrondse bunkers (VOLZET)

Wist je dat er onder één van onze gebouwen een gigantische schuilkelder ligt?  Die doet vandaag dienst als archief.  Niet alleen is het een unieke ervaring om erin rond te dwalen, je ontdekt er ook een heleboel over onze geschiedenis.  Kom je dus langs op 10 of 11 juli? Pik dan zeker een bunkerbezoek mee!

Opgelet: om de bunkers te kunnen bezoeken, moet je een tijdslot reserveren.

En beleef nog veel meer...

Geef je ogen en oren de kost in ons Bezoekerscentrum! In de interactieve en geanimeerde expo ervaar je hoe de democratie werkt. Films, spelletjes en een heus halfrond waar je kan stemmen, ze dompelen je onder in de wereld van de Vlaamse volksvertegenwoordiging.

Geïnspireerd door jouw dromen...

We vroegen een honderdtal Vlamingen welke dromen ze voor Vlaanderen hebben. Al hun dromen werden door bekende tekenaars verwerkt tot prachtige illustraties. Kom ze allemaal bewonderen! 

Tip: maak er een dagje Brussel van!

Niet alleen in het Vlaams Parlement, maar ook op verschillende andere locaties in Brussel kan je op 10 en 11 juli heel wat leuks beleven. Kom je op die dagen bij ons langs? Combineer dan je bezoek met een andere Brusselse activiteit en maak er een daguitstap van!

Luister naar Joe en win een exclusief verrassingsconcert in het Vlaams Parlement!

Wat mag er niet ontbreken op een topfeest? Muziek! Daarom organiseren we op 10 juli samen met radiozender Joe een exclusief verrassingsconcert van een Vlaamse topartiest in het Vlaams Parlement. En jij kan daar bij zijn. Luister de week voor 11 juli naar Joe en win een ticket.  Als kers op de taart kan je de crew van Joe op 11 juli live bij ons aan het werk zien. En wie weet, kan je je favoriete Nederlandstalige plaatje wel aanvragen.

Rondleiding in het Vlaams Parlement

Praktisch

 • Prijs: GRATIS
 • Wanneer? 
  • Zondag 10 juli van 13u tot 17u
  • Maandag 11 juli van 10u tot 17u
 • Het Vlaams Parlement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op wandelafstand van het Centraal Station, in het historisch hart van Brussel.
 • Reserveren verplicht voor:
  • 'Extra Muros'
  • Bezoek aan de bunkers
Scroll to top