Blik achter de schermen

In de voormiddag ontdek je hoe de openbare omroep radio, tv én online content maakt: je ziet de journaalstudio zoals je ‘m nog nooit zag, je ziet hoe live-radio wordt gemaakt en je ontdekt unieke verhalen achter de schermen. Alles wordt in goede banen geleid door de professionele gidsen ter plaatse.

Hart van de Vlaamse politiek

's Middags krijg je een unieke inkijk in de wandelgangen van het Vlaams Parlement. Onze gedreven gidsen nemen je mee op een boeiende tocht. Hier, in het hart van de Vlaamse democratie, leer je meer over de werking van het parlement. De deuren van de commissiezalen gaan voor je open. In de Koepelzaal zindert de laatste stemming misschien nog na. Er is zelfs een kans dat je een van de 124 volksvertegenwoordigers in de gangen kruist.

Praktisch

  • Voor wie? Groepen van min. 12 en max. 75 personen. Geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar (vijfde leerjaar). Per rondleiding kunnen we max. 3 rolstoelen toelaten. Voor uitzonderingen kan je contact opnemen met bedrijfsbezoeken@vrt.be of bezoekerscentrum@vlaamsparlement.be.
  • Waar? Je start bij VRT (Auguste Reyerslaan 52, 1043 Brussel) en zakt dan af naar het Vlaams Parlement (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).
  • Wanneer? Op maandag en vrijdag. De rondleiding op VRT start om 10.30 uur en duurt 1,5 uur. De rondleiding bij het Vlaams Parlement start om 13.30 uur.
  • Zoek je een plaats om met de hele groep te lunchen? Mail naar bezoekerscentrum@vlaamsparlement.be voor meer info.
  • Prijs? € 15 per persoon. Opgelet: boek zeker voor het totaal aantal deelnemers, dus inclusief de begeleiders. 
  • Inschrijven? Op voorhand boeken is verplicht. Vraag een bedrijfsbezoek uiterlijk tot 4 weken voor de geplande datum aan.
Scroll to top