Search in Vlaams Parlement

maandag-zaterdag
gratis
icnon reservatie
90 minuten
icnon reservatie
tijdig reserveren

Er zijn twee soorten rondleidingen.

Thema 1 – Democratie en burgerschap

Een gids neemt je op sleeptouw en laat je proeven van de opwindende sfeer in het parlement. Hij maakt de werking van het parlement concreet. Heb je vragen? Onderweg kom je misschien wel een volksvertegenwoordiger tegen die het antwoord kent.

Het hoogtepunt van deze rondleiding is de Koepelzaal. In dit prachtige decor van glas wordt vinnig gedebatteerd over politieke meningsverschillen.

Thema 2 – Architectuur en kunstcollectie

Een gids leidt je rond langs de tientallen hedendaagse Vlaamse kunstwerken die overal in de gebouwen te bewonderen zijn. Het parlement bouwde een indrukwekkende collectie uit, met onder meer Panamarenko, Jan Fabre, Rinus Van de Velde en Berlinde De Bruyckere.

De kunstcollectie groeit voortdurend aan. Het parlement doet voor de selectie een beroep op de Kunstcommissie met experts. De focus ligt op het werk van kunstenaars die op het punt staan om door te breken en in Vlaanderen of Brussel wonen.

Tijdens de kunstrondleiding is er ook ruime aandacht voor de architectuur en de geschiedenis van de parlementsgebouwen.

Praktische info

  • voor iedereen (ook anderstaligen)
  • duurt 1,5 uur
  • begeleid door een gids
  • start in het Bezoekerscentrum

Voorbereiding en begeleiding

De rol van de leraar is belangrijk bij de voorbereiding. Hij kan het educatief materiaal van de educatieve dienst van het Vlaams Parlement gebruiken.

De keuze van de gids wordt aangepast aan de groep die op bezoek komt.

Scroll to top