Search in Vlaams Parlement

Krijg inkijk in een politiek monument

Het Vlaams Parlementsgebouw heeft een rijke geschiedenis. Die gaat terug tot 1905, het jaar waarin De Post en het bestuur van het Zeewezen het gebouw lieten optrekken. Tot 1987 bleef het dienst doen als hoofdgebouw van De Post. Daarna kocht de Vlaamse Raad het pand en verbouwde het tot zijn huidige vorm. Sinds 16 maart 1996 zetelt het Vlaams Parlement hier. Op precies die dag vergaderde het parlement een eerste maal onder de befaamde glazen koepel in zijn eigen halfrond. Voel het rijke verleden wanneer je door de wandelgangen loopt!

Ontdek de kunstcollectie

Overal in het Vlaams Parlement geniet je van de hedendaagse kunstcollectie. Denk maar aan kunstwerken van kleppers als Panamarenko, Rinus Van de Velde of Luc Tuymans. De kunstcollectie wordt bovendien voortdurend aangevuld. Want ook nieuw opkomende kunstenaars verdienen een plekje aan de muren van het Vlaams Parlement.

Leer meer over de Vlaamse democratie

Tijdens de interactieve tentoonstelling in het Bezoekerscentrum word je ondergedompeld in de wereld van de Vlaamse volksvertegenwoordigers. Met filmpjes, spelletjes en een heus halfrond waar je kan ‘stemmen’, ervaar je zelf hoe het Vlaams Parlement werkt. Een feest voor de ogen en oren!

Combineer je bezoek met een andere activiteit in Brussel!

Kom je tijdens de Open Monumentendagen naar Brussel en ben je van plan om ons een bezoekje te brengen? Haal dan het uiterste uit je dag een combineer je bezoek aan het Vlaams Parlement met een andere activiteit in onze hoofdstad. 

Praktisch

  • Openingsuren: zaterdag 17 en zondag 18 september. Doorlopend van 10u tot 16u 
  • Locatie: Bezoekerscentrum Vlaams Parlement, IJzerenkruisstraat 99 Brussel
  • Reserveren is niet nodig
Scroll to top