Ga op digitale zoektocht doorheen het Parlement

Laat de speurneus in jezelf helemaal los tijdens onze digitale zoektocht. Volg met behulp van je smartphone een  avontuurlijk pad vol uitdagende opdrachten en quizjes doorheen onze gebouwen en ontdek zo alles over het Vlaams Parlement. Slagen jij en je familie erin om de zoektocht tot een goed einde te brengen? We dagen je uit!

Exclusieve rondleiding in onze ondergrondse bunkers (VOLZET!)

Wist je dat er onder één van onze gebouwen een schuilkelder met maar liefst 30 bunkers ligt?  Die doet vandaag dienst als archief. Tijdens de Familiedagen openen we die bunkers voor het grote publiek. Niet alleen is het een unieke ervaring om erin rond te dwalen, je ontdekt er ook een heleboel over onze geschiedenis.  Kom je dus langs? Pik dan zeker een bunkerbezoek mee!

Opgelet: om de bunkers te kunnen bezoeken, moet je een tijdslot reserveren.

En beleef nog veel meer...

Geef je ogen en oren de kost in ons Bezoekerscentrum! In de interactieve en geanimeerde expo ervaar je hoe de democratie werkt. Films, spelletjes en een heus halfrond waar je kan stemmen, ze dompelen je onder in de wereld van de Vlaamse volksvertegenwoordiging.

lunch mogelijk
gratis
interactief

Praktisch

  • Duurtijd: van 11 tot en met 16 april.
  • Openingsuren: 10 tot 17u
  • Na je bezoek krijg je één van onze stripalbums mee naar huis
  • Het Vlaams Parlement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op wandelafstand van het Centraal Station, in het historisch hart van Brussel.
  • Je hoeft je bezoek niet aan te kondigen. Spring binnen!

Nog vragen of meer weten? Contacteer ons!

Scroll to top