Search in Vlaams Parlement

Lancering parlementaire omroep vlaamsparlement.tv

Op 27 november 2017 heeft het Vast Bureau van het Vlaams Parlement beslist om de opdracht voor het verzorgen van een parlementaire televisieomroep toe te kennen aan Het Halfrond vzw. Die vzw heeft de volledige uitvoering van de opdracht uitbesteed aan Actua TV. De omroep kreeg de naam ‘vlaamsparlement.tv’.

Met vlaamsparlement.tv wil het Vlaams Parlement via televisie meer aandacht genereren voor zijn werkzaamheden. Het parlement zette daarvoor een opdracht in de markt. Het voorziet gedurende vier jaar een jaarlijks budget van 350.000 euro. De parlementaire omroep vormt een nuttige aanvulling op de online streaming van de vergaderingen. De omroep zorgt voor duiding van het parlementaire werk via interviews, debatten, en reportages.

De naam ‘vlaamsparlement.tv’ wijst erop dat de uitzendingen exclusief betrekking hebben op de werking van het Vlaams Parlement. Bovendien is tegelijkertijd ook de domeinnaam van de omroep op deze manier bekend.

Vlaamsparlement.tv is te bekijken via de kanalen 42 (Telenet), 80 (Orange) en 279 (Proximus TV) en via de website www.vlaamsparlement.tv

Lees en herbekijk

Scroll to top