gratis
op maat
interactief
lunch mogelijk

Interactieve tentoonstelling

Maak kennis met de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers en ervaar van binnenuit hoe de democratie werkt. Ontdek hoe jij een...

Rondleiding in de gebouwen

Wil je meer zien van de parlementsgebouwen? Kies dan voor een rondleiding van anderhalf uur. Die loopt langs de kantoren...

Bezoek aan de Koepelzaal

De Koepelzaal is de plek waar de 124 volksvertegenwoordigers elke week samenkomen en beslissingen nemen. Je kan er...

Kinderen aan zet

Als je kiest voor een volledige dag met rondleiding en simulatiespel in het Vlaams Parlement, spelen de leerlingen...
Individuele bezoeken

Hoe verloopt een bezoek?

Je kan zelf je programma samenstellen en kiezen of je langskomt voor een hele of een halve dag. Bekijk alle activiteiten en geef je voorkeur op door te bellen naar +32 (0)2 552 46 11 of een bericht te sturen. We helpen je graag verder. Alle programma's worden aangepast aan het niveau van de leerlingen.

Je bezoek voorbereiden kan door gebruik te maken van het educatieve materiaal dat werd ontwikkeld door de Kracht van je Stem. Alles kan online gedownload worden en verwerkt in de eigen lesvoorbereiding. Recent zijn tal van dossiers grondig geactualiseerd.  De lijvige basismappen met onder meer oefeningen voor leerlingen zijn op bestelling te krijgen. De betalingsprocedure verloopt online.

Als je aankomt in het Bezoekerscentrum berg je je spullen op in lockers en start de activiteit. ’s Middags kan je in de Broodjeshoek je eigen lunch opeten. Er is water en koffie vrij te krijgen. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt.

Vragen?

Heb je vragen over het aanbod aan klasbezoeken in het Vlaams Parlement? Aarzel niet en bel naar +32 (0)2 552 46 11 of stuur een bericht. We helpen je graag verder.

Doedoos ‘Overstemmen’ (parlement)

Ontdek een schat aan educatief materiaal!

Met burgerzin word je niet geboren.  Je kan het leren, ook en zeker op school! Ontdek ons aanbod aan lesbundels, oefeningen, beeld- en spelmateriaal om in de klas te werken rond democratie en burgerschap. Van de basisschool tot het volwassenenonderwijs.

Scroll to top