maandag-zaterdag
gratis
vrije toegang
lunch mogelijk

Bezoekerscentrum

In de sfeervolle omgeving van deze prachtige lokettenzaal in het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers kan je vanaf december 2021 ook een kop koffie drinken, op je laptop werken, een panelgesprek met parlementsleden bijwonen in de tv-studio of een lekkere snack eten.

Wil je een parlementaire vergadering bijwonen? De medewerker aan de balie zet je op weg. Je hoeft zelfs niet vooraf te verwittigen.

Tentoonstelling

In de interactieve en geanimeerde expo ervaar je hoe de democratie werkt. Films, spelletjes en een heus halfrond waar je kan stemmen, ze dompelen je onder in de wereld van de Vlaamse volksvertegenwoordiging.

Vraag een audiogids aan de balie. De medewerkers zullen je bezoek begeleiden.

Bezoek aan de Koepelzaal

Boek bij aankomst in het Bezoekerscentrum alvast een halfuurtje bezoek aan de Koepelzaal.

De Koepelzaal is het hart van de Vlaamse democratie. Het is de plek waar de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers beleidsvoorstellen formuleren, de regering controleren, debatteren en stemmen over zaken die alle inwoners van Vlaanderen aangaan.

De architectuur van de Koepelzaal is even spectaculair als symbolisch. Het glazen dak illustreert mooi de transparantie waar het Vlaams Parlement voor staat. In het halfrond mag je even plaatsnemen op de stoel van een parlementslid. Een gids geeft uitleg.

Aansluiten bij een groepsrondleiding

Individuele bezoekers kunnen de parlementsgebouwen alleen bezoeken als ze aansluiten bij een gepland groepsbezoek. Een rondleiding duurt anderhalf uur. Een gids begeleidt de groep. Vraag aan de balie wanneer dat kan, of neem vooraf contact op via +32 (0)2 552 46 11 of stuur een bericht.

Praktisch

Ben je van plan om binnenkort langs te komen? We geven je alvast enkele praktische tips mee.

Scroll to top