Search in Vlaams Parlement

Toegang en contact

Bezoekerscentrum Vlaams Parlement
IJzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

tel. +32 (0)2 552 46 11
bezoekerscentrum@vlaamsparlement.be

Openingsuren en sluitingsdagen

Open
maandag-vrijdag: 9-17 uur
zaterdag en in vakantieperiodes: 10-17 uur

Gesloten
zon- en feestdagen

1-2 november 2021
11-13 november 2021
24 december 2021-3 januari 2022
18 april 2022
26-28 mei 2022
6 juni 2022
16-juli-4 september 2022

Aankomst

Groepen melden zich een kwartier voor de aanvang van het bezoek aan. Die tijd is nodig voor de veiligheidscontrole en de ontvangst.

Veiligheidscontrole
Aan de ingang van het Bezoekerscentrum ondergaat iedereen een veiligheidscontrole. Daarom kan je beter geen overbodige spullen meenemen.

Vestiaire en opbergruimte
Iedereen mag gebruikmaken van een onbewaakte vestiaire, sanitaire voorzieningen en kleine afsluitbare lockers. Voor groepen zijn er gemeenschappelijke en afsluitbare opbergkisten op wielen. Tijdens het bezoek van de parlementsgebouwen mogen er geen grote tassen of rugzakken meegenomen worden.

Eten en drinken

De Broodjeshoek onder het Bezoekerscentrum telt 70 plaatsen. Groepen kunnen er terecht met een eigen lunchpakket of voor vooraf bestelde halve stokbroden (3 à 3,5 euro per stuk). Water en koffie zijn gratis. Reserveren is verplicht en verbonden aan de reservatie van het groepsbezoek.

Over de middag tijdens de weekdagen kan de groep ook lunchen in de  nieuwe ingerichte Eetba(a)r van het Bezoekerscentrum.  Het aanbod bestaat er uit trendy broodjes (5 euro), tapasplanken (12 euro) en koude schotels (14 euro). Van elke soort kan een versie met vlees, vis en veggie besteld worden. Ook hier is reserveren verplicht en verbonden aan de reservatie van het groepsbezoek.

Broodjeshoek
Eetba(a)r

Audiogids

Het Bezoekerscentrum kan enkel worden bezocht met behulp van een audiogids. Die is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Mensen met een auditieve beperking krijgen een audiogids die verbinding maakt met hun hoortoestel. Die audiogids kan ook gebruikt worden tijdens de rondleiding in de gebouwen.

Doventolk

Een Nederlandstalige tolk gebarentaal nodig? Die is gratis en kan je vooraf reserveren.

Scroll to top