Toegang en contact

Bezoekerscentrum Vlaams Parlement
IJzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

tel. +32 (0)2 552 46 11
bezoekerscentrum@vlaamsparlement.be

Openingsuren en sluitingsdagen

Open
maandag-vrijdag: 9-17 uur
zaterdag en in vakantieperiodes: 10-17 uur

Gesloten

Op zon- en feestdagen

1-2 november 2022
11-12 november 2022
24 december 2022-7 januari 2023
10 april 2023
18-20 mei 2023
29 mei 2023
15 juli-2 september 2023

Het Bezoekerscentrum is ook tijdens de eerste en derde zaterdag van elke maand gesloten tot aan de paasvakantie. 
 

Aankomst

Groepen melden zich een kwartier voor de aanvang van het bezoek aan. Die tijd is nodig voor de veiligheidscontrole en de ontvangst.

Veiligheidscontrole
Aan de ingang van het Bezoekerscentrum ondergaat iedereen een veiligheidscontrole. Daarom kan je beter geen overbodige spullen meenemen.

Vestiaire en opbergruimte
Iedereen mag gebruikmaken van een onbewaakte vestiaire, sanitaire voorzieningen en kleine afsluitbare lockers. Voor groepen zijn er gemeenschappelijke en afsluitbare opbergkisten op wielen. Tijdens het bezoek van de parlementsgebouwen mogen er geen grote tassen of rugzakken meegenomen worden.

Eten en drinken

De Eetba(a)r

Je kan terecht in de Eetba(a)r voor een lekkere lunch. Verwacht je niet aan het decor van een klassiek restaurant. Onze Eetba(a)r is ingericht als een gezellige lounge met zetels en lage tafels. Het aanbod is dan ook aangepast aan deze sfeer. De broodjes, tapasplanken en bowls kunnen makkelijk uit het vuistje gegeten worden.

De Eetb(a)r biedt zitplaats aan 32 personen. Bent u toch met meer, plaatsen we graag enkele statafels bij.

Wenst u te lunchen? Dan is reserveren verplicht. Wanneer u een rondleiding boekt, ontvangt u het reservatieformulier. Voor een drankje springt u gewoon binnen.

De Eetba(a)r is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Bekijk hier onze kaart.

De Broodjeshoek

Dit is de picknickplek voor scholen. Hier kunnen leerlingen genieten van hun eigen lunchpakket. Wij zorgen voor water, koffie en thee. Het is ook mogelijk om broodjes te bestellen.  

Wenst u te lunchen in onze Broodjeshoek? Dan is reserveren verplicht. U ontvangt alle informatie bij het boeken van uw rondleiding.   

Contact

02 552 44 63
eetbar@vlaamsparlement.be

Broodjeshoek
Eetba(a)r

Audiogids

Het Bezoekerscentrum kan enkel worden bezocht met behulp van een audiogids. Die is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Mensen met een auditieve beperking krijgen een audiogids die verbinding maakt met hun hoortoestel. Die audiogids kan ook gebruikt worden tijdens de rondleiding in de gebouwen.

Doventolk

Een Nederlandstalige tolk gebarentaal nodig? Die is gratis en kan je vooraf reserveren.

Scroll to top