Search in Vlaams Parlement

“De Vlaamse regering bedreigt met haar huidige beleid onze toekomst”, zegt Chris Steenwegen (Groen). Steenwegen hoopt dat bevoegd minister Demir haar beleid en klimaatplan snel zal bijsturen om alsnog de doelstellingen van Europa na te komen.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Op 31 oktober vindt een belangrijke klimaattop in Glasgow plaats. In deze conferentie staat een herziening van het akkoord van Parijs (2015) centraal. “Wat het bestaande klimaatplan betreft, is nog niet de helft van de maatregelen die erin staan en die in uitvoering moesten zijn, gerealiseerd”, stelt Chris Steenwegen (Groen) vast.

Volgens een nieuw klimaatrapport van het VN-klimaatpanel IPCC zou de opwarming van de aarde sneller gaan dan verwacht. Steenwegen begrijpt niet waarom dit rapport, en de steeds meer tastbare klimaatverandering, Vlaams minister van Leefmilieu en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) niet aanzet tot actie. “We moeten het over aan andere boeg gooien. Qua mobiliteit, wonen, energievoorziening, landbouw… moeten we alles volledig herzien, om zo fossielvrij te worden.” Steenwegen ziet hierin een enorme uitdaging. “De maatschappij zal drastisch moeten veranderen. Maar ‘anders gaan leven’ sluit ook ‘beter gaan leven’ niet uit.”

Relevante themas

Thema Natuur en Milieu

Natuur en Milieu

Lees verder

Scroll to top