“De CO2-prijs is wereldwijd gestegen. Laten we daar eens over nadenken.” Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. De oppositie reageert scherp en roept de minister op om dringend maatregelen te nemen om de energiefactuur te doen dalen.

Blijf op de hoogte van nieuws van het Vlaams Parlement

Door de onrust op de energiemarkt bereikten de elektriciteit- en aardgasprijzen opnieuw een recordhoogte. Zo zou een gemiddeld gezin dit jaar nog eens 714 euro bovenop zijn factuur moeten betalen.  Demir wijst erop dat de Vlaamse onderdelen van de energiefactuur met zeven procent dalen, terwijl de federale onderdelen met vijftien procent stijgen. “Het is natuurlijk dweilen met de kraan open, als het ene niveau van alles doet om naar beneden te gaan, en het andere niveau van alles doet om naar boven te gaan”, aldus Demir.

Volgens Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens verschuilt minister Demir zich achter het ‘energie-wanbeleid van de federale regering’. “Men kan alleen concluderen dat de Vlaming nog financieel donkere tijden te wachten staat, door het gevoerde energiewanbeleid en ook door de onwil van deze Vlaamse regering om tot actie over te gaan”, zegt Janssens. “Hopelijk schuift deze Vlaamse Regering de kosten van het jarenlange energiewanbeleid niet af op onze Vlaamse gezinnen.”

Relevante thema's

Energie

Energie

Lees verder

Scroll to top