Search in Vlaams Parlement

Vandaag (donderdag 4 oktober) bracht mevrouw Eliso Bolkvadze, de voorzitter van de Cultuurcommissie van het Georgisch Parlement, samen met haar delegatie een officieel bezoek aan het Vlaams Parlement. 

Voorzitter én begenadigd pianiste

Als voorzitter van de Cultuurcommissie van het Georgisch Parlement werd mevrouw Bolkvadze ontvangen door Elisabeth Meuleman; de voorzitter van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media van het Vlaams Parlement. Ook Karin Brouwers en Katia Segers - respectievelijk tweede ondervoorzitter en plaatsvervangend lid van dezelfde commissie - verwelkomden haar en haar delegatie. Die bestond uit:

  •  Irakli Mezurnishvili: eerste ondervoorzitter van de Cultuurcommissie van het Georgische parlement
  • Vakhtan Makharoblishvili: ambassadeur van Georgië in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg en hoofd van de Georgische missie bij de EU
  • Medea Tchelidz: hoofdspecialist van de Georgische Cultuurcommissie
  • Levan Khorkheli: ministerieel adviseur van de Ambassade van Georgië in België en het Groothertogdom Luxemburg

Naast voorzitter van de Cultuurcommissie van het Georgisch Parlement is Eliso Bolkvadze een begenadigd pianiste.  Ze studeerde namelijk aan het conservatorium van Tbilisi en won verschillende internationale wedstrijden, zoals de International Johann Sebastian Bach Competition in Leipzig (1983) en de Van Cliburn International Piano Competition in de VS (1989)Daarnaast is ze actief betrokken bij liefdadigheidsconcerten en -activiteiten.

Ontvangst van de Georgische delegatie in het Vlaams Parlement
Scroll to top