Search in Vlaams Parlement

Midden december kwam het advies van de Hoge Gezondheidsraad om 5- tot 11-jarigen te vaccineren tegen het coronavirus. Maar uit een bevraging blijkt dat de helft van de ouders dat niet meteen ziet zitten. Ook Vlaams volksvertegenwoordiger Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) heeft haar twijfels. Ze praat erover met journalist Jan De Meulemeester in een nieuwe aflevering van Studio Vlaams Parlement.

380.000 gezinnen kregen onlangs een brief van het Agentschap Zorg en Gezondheid voor de vaccinatie van hun vijf- tot elfjarigen kinderen. Maar de informatie blijkt niet up-to-date te zijn. Zo schrijft het Agentschap dat er ondertussen miljoenen kinderen in het buitenland zijn gevaccineerd en dat er geen ernstige bijwerkingen werden vastgesteld. Dit blijkt niet te kloppen. Volgens Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) staan er nog meerdere onwaarheden in de brief, zoals dat een besmetting minder goed zou beschermen dan een vaccin. “Ik heb schrik dat als over dit vaccin wat mysterieus wordt gedaan, ouders ook gaan beslissen om andere vaccinaties niet meer toe te laten dienen. Dat zou heel slecht zijn voor de volksgezondheid.”

Beckers haalt ook aan dat uit de adviezen die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft opgevraagd blijkt dat een kindervaccinatie beschikbaar moet worden gesteld, maar het wordt niet aanbevolen. “Het Agentschap beveelt de kindervaccinatie aan, terwijl het aangeboden moet worden. Ik vind dit toch een ethisch probleem. Ouders moeten zelf kunnen beslissen of ze al dan niet hun kind(eren) laten vaccineren. Nu begint het wat op emotionele chantage te lijken.” Op de vraag of Beckers haar twee kinderen onder de elf jaar zal laten vaccineren, antwoordt ze het volgende: “Ik twijfel heel erg om mijn twee jongste kinderen te laten vaccineren. Kinderen ondervinden heel weinig hinder van een corona-infectie, dus ik begrijp niet goed waarom onze kinderen opnieuw de prijs moeten betalen van een epidemie die vooral de volwassenen bevolking treft.”

Scroll to top