Search in Vlaams Parlement

Na zo'n 17 uur debatteren, keurde het Vlaams Parlement de Vlaamse begroting voor 2022 goed. PVDA-fractieleider Jos D’Haese vindt dat deze begroting geen antwoord biedt op de uitdagingen die Vlaanderen te wachten staan. Hij praat erover in nieuwe aflevering van Studio Vlaams Parlement.

De kritische stemmen over het huidige beleid klinken steeds maar luider.  "Het vertrouwen in deze Vlaamse regering staat echt op een dieptepunt. Alles wat de ministers aanraken lijkt in lood te veranderen. Deze regering komt echt niet uit de verf, ze slaat echt een mal figuur”, zegt Jos D’Haese (PVDA). Volgens D’Haese mist deze regering aan daadkracht. “Het Vlaamse relanceplan dat wordt gelanceerd knipt het geld in honderdduizenden stukjes en stelt geen prioriteiten. Men sleept zich met loden voeten door deze pandemie en men slaagt er maar niet in om er grip op te krijgen.”

De coronavaccins beschermen minder goed en minder lang dan initieel gehoopt. Met een versnelde uitrol van de boosterprik wil men ons afweersysteem terug wakker schudden. Maar Jos D’Haese waarschuwt dat het dan nog niet voorbij is. “De N-VA zegt: ‘We gaan de pandemie plat krijgen met een derde prik.’ Men blijft er dus in geloven, telkens opnieuw, dat na vaccinatie de pandemie stopt. Ik heb de indruk dat men nog altijd niet doorheeft dat er naar langetermijnoplossingen moet gekeken worden, zoals investeringen in preventie.”

Scroll to top