U bent hier

Het parlement in coronatijden

Het Vlaams Parlement werkt verder, ook in voortdurende coronatijden. Er zijn enkele aanpassingen doorgevoerd om de parlementaire werking coronabestendig te maken. 

Bij plenaire vergaderingen op woensdag is slechts een beperkt aantal volksvertegenwoordigers welkom in het halfrond. De overige parlementsleden volgen digitaal mee en kunnen van op afstand meestemmen.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

Vanaf 9 juni 2021 zijn, naast bezoekers aan commissievergaderingen en plenaire vergaderingen, ook weer bezoekers toegelaten die fractievergaderingen bijwonen of die medewerkers of diensten van het AS of de PPI’s bezoeken. Ze krijgen toegang tot de parking als ze aangemeld zijn.”

Het Bezoekerscentrum is gesloten tot 6 september 2021.Bezoeken aan het Bezoekerscentrum, rondleidingen en evenementen zullen tot dan niet kunnen plaatsvinden. Op 6 september wordt het Bezoekerscentrum geopend. Vanaf dan zijn rondleidingen en evenementen opnieuw mogelijk.

Het Parlementair Informatiecentrum en Archief (PIA) Het PIA blijft (fysiek) gesloten tot 1 september 2021; de dienstverlening op afstand wordt voortgezet. Op 1 september 2021 gaat de leeszaal opnieuw open.