U bent hier

In de kijker

Evaluatie staatsbezoek China

Onlangs bracht minister-president Geert Bourgeois, samen met de ministers-presidenten van de andere gewesten, een staatsbezoek aan China. Er werd blijkbaar een contract gesloten over een Chinees investeringsproject in Louvain-La-Neuve, terwijl er aan Vlaamse kant geen schot komt in de bouw van een China Brand Center in Willebroek. Is Vlaanderen nog interessant voor Chinese investeerders? Welke resultaten zijn er geboekt ten gunste van Vlaamse bedrijven? Heeft de minister-president cijfers over de inspanningen die FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, levert om buitenlandse investeringen aan te trekken?

Verslag

van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2506 (2014-2015)
van Lydia Peeters aan minister Geert Bourgeois
2754 (2014-2015)

Agenda

van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2506 (2014-2015)
van Grete Remen aan minister Geert Bourgeois
2755 (2014-2015)
van Lydia Peeters aan minister Geert Bourgeois
2754 (2014-2015)

Aanwezigheden

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.