U bent hier

In de kijker

Sluiting en overkapping van de Antwerpse ring: actiegroepen en Ringland krijgen spreekrecht

De Oosterweelverbinding, de mogelijke tracés voor het sluiten van de Antwerpse ring en de overkappingsmogelijkheden blijven de gemoederen beroeren. De commissie gaat in op het verzoek van de Antwerpse actiegroepen en Ringland om hun standpunten en studies in het Vlaams Parlement voor te stellen.

Een overzicht van de parlementaire activiteiten rond de Oosterweelverbinding en het Masterplan 2020 zijn opgenomen in het dossier Oosterweel - Masterplan 2020 - BAM.

Video

Agenda

van Joris Vandenbroucke aan minister Ben Weyts
2669 (2014-2015)
van Marino Keulen aan minister Ben Weyts
2698 (2014-2015)
110 (2014-2015)
Externe sprekers
Peter Vermeulen (Ringland-coördinator), Luc Wallays (afgevaardigd bestuurder van Omgeving), Koen Stuyven (directeur Vectris), Bruno Van Volsem (expert in vastgoed en gebiedsontwikkeling van Ideaconsult) en Stijn Janssen (onderzoeker Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO))
Verslaggevers
Caroline Bastiaens en Yasmine Kherbache
11 (2013-2014)
Verslaggever
Caroline Bastiaens
Bespreking van het antwoord van Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, en conclusies.
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.