U bent hier

In de kijker

Gereglementeerde boekenprijs: hoorzitting

De Vlaamse Regering schreef in haar regeerakkoord dat ze een gereglementeerde boekenprijs zal invoeren: bij de verkoop van nieuwe boeken zal gedurende de eerste zes maanden een maximaal kortingsplafond gelden. De leden van de commissie houden een hoorzitting over de invoering ervan met verschillende mensen uit de sector.

Video

Agenda

73 (2014-2015)
Externe sprekers
Koen Van Bockstal (directeur Vlaams Fonds voor de Letteren), Bruno Vermeeren (coördinator VVBAD), André Vandorpe (algemeen directeur van boek.be), Jef Maes (Hoofd Kenniscentrum van boek.be), Evi Werkers (jurist bij boek.be), Carlo Van Baelen (directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren), Patrick De Rynck (voorzitter van de VAV), Jan Braeckman (directeur (operationeel management) Bibnet), Olivier Braet (senior researcher en projectleider bij iMinds-SMIT), Valerie-Ann Bleyen (researcher bij iMinds-SMIT), René Van Loon (directeur van Confituur), Baptiste Van Outryve (directeur PR en corporate comm. Carrefour) en Martijn David (directeur van KVB)
Verslaggevers
Caroline Bastiaens en Yamila Idrissi

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.