U bent hier

In de kijker

Kilometerheffing vrachtwagens

De Vlaamse Regering wil een kilometerheffing invoeren voor vrachtwagens, zoals dat ook wordt beslist door de andere gewesten. Een van de motieven is buitenlandse gebruikers een eerlijke bijdrage te laten leveren voor het gebruik van het Belgisch wegennet. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het ontwerp van decreet tot invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens, en ook over een samenwerkingsakkoord daarover met de andere gewesten.

Video

Verslag

van Karin Brouwers aan minister Liesbeth Homans en minister Ben Weyts
2212 (2014-2015)
van Rob Beenders aan minister Ben Weyts
2308 (2014-2015)

Agenda

van Karin Brouwers aan minister Liesbeth Homans en minister Ben Weyts
2212 (2014-2015)
van Rob Beenders aan minister Ben Weyts
2308 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.