U bent hier

In de kijker

Energiepeil: automatische toekenning

De Vlaamse Ombudsdienst stelde in zijn recentste jaarverslag dat er problemen zijn met de toekenning van het energiepeil aan een nieuwbouwwoning. Bouwers moeten op het einde van de werken een EPB-aangifte (energieprestatie en binnenklimaat) doen bij het Vlaams Energieagentschap (VEA). Er is geen automatische toekenning, hoewel het VEA op de hoogte is van de gegevens. Er blijken ook moeilijkheden te zijn om fouten in een ingediend EPB recht te zetten. Hoe kunnen bouwers een nieuwe EPB-aangifte indienen? Hoe wil minister Annemie Turtelboom de omslachtige procedures vereenvoudigen? Ziet de minister heil in een automatische toekenning van het energiepeil?

Video

Agenda

van Valerie Taeldeman aan minister Annemie Turtelboom
2304 (2014-2015)
van Valerie Taeldeman aan minister Annemie Turtelboom
2305 (2014-2015)
van Andries Gryffroy aan minister Annemie Turtelboom
2310 (2014-2015)
van Andries Gryffroy aan minister Annemie Turtelboom
2437 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.