U bent hier

In de kijker

TTIP

Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag of Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is een geplande handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het heeft de bedoeling meer economische groei, welvaart en werkgelegenheid te creëren voor de betrokken landen. Het TTIP botst evenwel ook op tegenstanders, die argumenteren dat grote bedrijven te veel macht zullen krijgen en zullen ontsnappen aan marktregulering door nationale regeringen. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie voert een studie uit naar de impact van het TTIP op onder andere kmo’s. Zal deze studie nog voor het zomerreces klaar zijn? Hoe breed gaat de studie? Welk model gebruikt de studie? Kan minister-president Geert Bourgeois meer uitleg geven?

Verslag

van Johan Verstreken aan minister Geert Bourgeois en minister Philippe Muyters
2285 (2014-2015)

Agenda

van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
2267 (2014-2015)
van Johan Verstreken aan minister Geert Bourgeois en minister Philippe Muyters
2285 (2014-2015)
van Johan Verstreken aan minister Geert Bourgeois
2418 (2014-2015)
van Güler Turan aan minister Geert Bourgeois
2506 (2014-2015)
van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
2511 (2014-2015)
van Karim Van Overmeire aan minister Geert Bourgeois
2512 (2014-2015)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.