U bent hier

In de kijker

TTIP: hoorzitting

Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag of Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is een geplande handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het heeft de bedoeling meer economische groei, welvaart en werkgelegenheid te creëren voor de betrokken landen. Het TTIP botst evenwel ook op tegenstanders, die argumenteren dat grote bedrijven te veel macht zullen krijgen en zullen ontsnappen aan marktregulering door nationale regeringen. De leden van de commissie houden een hoorzitting over het TTIP met een vertegenwoordiger van de Europese Commissie en met een vertegenwoordiger van de College of Europe Foundation.

Video

Verslag

69 (2014-2015)
Externe sprekers
Hiddo Houben (Deputy Chief Negotiator for TTIP, Europese Commissie) en Pierre Defraigne (Executive Director, Madariaga - College of Europe Foundation)
464 (2014-2015) nr. 1

Agenda

69 (2014-2015)
Externe sprekers
Hiddo Houben (Deputy Chief Negotiator for TTIP, Europese Commissie) en Pierre Defraigne (Executive Director, Madariaga - College of Europe Foundation)
Verslaggevers
Güler Turan en Karl Vanlouwe

Er wordt voorzien in simultaanvertaling

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.