U bent hier

In de kijker

Transgenders in sportcompetitie

Transgenders sporten weinig, onder andere omdat de Vlaamse sportfederaties vrijwel geen transgenderbeleid hebben. Internationaal gelden wel al regels voor transgenders in competitie, bijvoorbeeld in verband met het testosterongehalte van vrouwen na een geslachtsoperatie. Wil minister Philippe Muyters de sportfederaties aansporen om regelgeving op te stellen zodat transgenders aan competitiewedstrijden kunnen deelnemen?

Agenda

van Imade Annouri aan minister Philippe Muyters
1996 (2014-2015)
van Lionel Bajart aan minister Philippe Muyters
2228 (2014-2015)
van de Vlaamse Regering
19-A (2014-2015) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheid Sport van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Benoeming van een verslaggever, bespreking en indicatieve stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.