U bent hier

In de kijker

Integratie OCMW in gemeentelijk bestuur

In uitvoering van het regeerakkoord wil de Vlaamse Regering het OCMW integreren in de gemeente om zo tot één enkel bestuursniveau te komen voor het gemeentelijk sociaal beleid. Minister Liesbeth Homans stelde een nota op met daarin de krijtlijnen voor dit proces. De leden van de commissie houden een hoorzitting over deze nota met verschillende belanghebbenden.

Video

Verslag

240 (2014-2015) nr. 2

Agenda

240 (2014-2015) nr. 1
Verslaggevers
Marnic De Meulemeester en Kurt De Loor
Hoorzitting met: - Mark Suykens en Piet Van Schuylenbergh, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten - Luc Kupers, Vereniging van de Vlaamse OCMW-secretarissen - Herwig Hoskens, Vlaamse Lokale Financieel Beheerders - Dirk de Vetter, Expertisecentrum van gemeentesecretarissen (onder voorbehoud)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.