U bent hier

In de kijker

Integratie OCMW in gemeentelijk bestuur

In uitvoering van het regeerakkoord wil de Vlaamse Regering het OCMW integreren in de gemeente om zo tot één enkel bestuursniveau te komen voor het gemeentelijk sociaal beleid. Minister Liesbeth Homans stelde een nota op met daarin de krijtlijnen voor dit proces. De leden van de commissie houden een hoorzitting over deze nota met verschillende belanghebbenden.

Video

Verslag

240 (2014-2015) nr. 2

Agenda

240 (2014-2015) nr. 1
Hoorzitting met: - Mark Suykens en Piet Van Schuylenbergh, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten - Luc Kupers, Vereniging van de Vlaamse OCMW-secretarissen - Herwig Hoskens, Vlaamse Lokale Financieel Beheerders - Dirk de Vetter, Expertisecentrum van gemeentesecretarissen (onder voorbehoud)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.