U bent hier

In de kijker

Kostprijs voor scholenbouw sterk gestegen

De kosten voor scholenbouw blijken de voorbije jaren met ongeveer een kwart gestegen door steeds strengere bouwnormeringen op het vlak van energiezuinigheid, multifunctionaliteit, ... Door de bepalingen van het zogenoemde M-decreet moeten scholen nu ook redelijke aanpassingen in hun infrastructuur doen om leerlingen met een fysieke beperking te onthalen. Hoe schat minister Crevits deze sterke stijging van de bouwkosten in? Zal ze initiatieven nemen om deze bouwkosten aan te pakken? Hoe zal ze ervoor zorgen dat scholen toch werken kunnen laten uitvoeren voor leerlingen met een fysieke beperking?

Verslag


Agenda

van Koen Daniëls aan minister Hilde Crevits
1515 (2014-2015)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
1684 (2014-2015)
van Ingeborg De Meulemeester aan minister Hilde Crevits
1766 (2014-2015)
van Jos De Meyer aan minister Hilde Crevits
1782 (2014-2015)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.