U bent hier

In de kijker

Supporters: grotere participatie in hun club?

Moeten supporters inspraak krijgen in hun voetbalclub? Kunnen supporters instaan voor het medebeheer van voetbalclubs? De commissie wil uit de eerste hand van federaties, clubbesturen en supportersgroepen vernemen hoe zij tegenover supportersparticipatie staan. Vandaag hoort ze, in een tweede hoorzitting, vertegenwoordigers van:

  • de Pro League
  • Supporters Direct Europe
  • Coopburo
  • de Vlaamse basketballiga
  • de Vlaamse volleybalbond

Video

Agenda

van Lionel Bajart aan minister Philippe Muyters
1388 (2014-2015)
van Joris Poschet aan minister Philippe Muyters
1569 (2014-2015)
van Peter Wouters aan minister Philippe Muyters
1590 (2014-2015)

15:30 uur

36 (2014-2015)
Externe sprekers
Antonia Hagemann (hoofd van SD Europe), Ludwig Sneyers (CEO van de Pro League), Jean-Paul De Buysscher (voorzitter van de Vlaamse Volleybalbond), Hannes Hollebecq (medewerker van Coopburo) en Koen Umans (secretaris-generaal van de Vlaamse Basketballiga)
Verslaggevers
Rob Beenders en Peter Wouters

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.