U bent hier

In de kijker

Halle-Vilvoorde centrumregio?

Uit prognoses van de Studiedienst van de Vlaamse Regering blijkt dat Vilvoorde en de gemeenten errond de komende jaren een sterke bevolkingsaangroei zullen kennen. Een erkenning van de regio Halle-Vilvoorde als centrumregio zou extra middelen opleveren om de nieuwe uitdagingen op het vlak van bijvoorbeeld mobiliteit, onderwijs en woonbehoeftes het hoofd te bieden. Welke extra inspanningen zal minister Ben Weyts doen? Heeft de Vlaamse Regering overleg gepleegd met de betrokken steden over hun formele vraag tot erkenning als centrumregio?
Vraag van An Moerenhout

Video

Agenda

van An Moerenhout aan minister Ben Weyts
1028 (2014-2015)

10:00 uur

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.