U bent hier

In de kijker

Rookmelders

Het decreet van 1 juni 2012 verplicht de installatie van rookmelders in nieuwbouwwoningen en woningen die worden gerenoveerd. Rookmelders blijken immers een efficiënt middel om doden door woningbrand te voorkomen. In vergelijking met buurlanden scoort België op dat vlak echter minder goed. Hoe wil minister Liesbeth Homans dit probleem aanpakken? Zal ze rookmelders verplicht maken in alle woningen, ongeacht de leeftijd ervan? Kan ze andere maatregelen nemen om de woningsterfte door woningbrand terug te dringen?
Vragen van Jelle Engelbosch en Katrien Partyka

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.