U bent hier

In de kijker

Standaardnederlands in de politiek en de media: openbare hoorzitting

De Interparlementaire Commissie (IPC) controleert de Nederlandse Taalunie (NTU), een beleidsorganisatie waarin Nederland, België en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, het taalonderwijs en de letteren. Naar aanleiding van een petitie over het gebruik van Standaardnederlands in de politiek en de media willen de leden van de IPC nagaan wat daarover de opvattingen zijn. Ze houden daarom een openbare hoorzitting met experts, maar ook met het aanwezige publiek in de Koepelzaal van het Vlaams Parlement. De experts zijn Ruud Hendrickx, taaladviseur van de Vlaamse openbare omroep VRT, Michiel Hartzuiker, taaladviseur van de Nederlandse Omroep Stichting NOS, Marianne van Scherpenzeel, taaladviseur van het Vlaams Parlement, en Roberto la Rocca, medewerker Verslag en Redactie van de Nederlandse Tweede Kamer.

Video

Agenda

Hoorzitting over het gebruik van het Standaardnederlands in de politiek en de media

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

U wil een vergadering  bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.