U bent hier

In de kijker

Vervuilende stoffen in drinkwater

OVAM maakte in 2019 een zogenaamde white paper op over nieuwe verontreinigende stoffen die in de bodem en in het water terechtkomen, en voerde daarom onderzoek uit naar de aanwezigheid van drie stoffen: tert-butylalcohol, 1-4-dioxaan en poly-perfluoralkylstoffen (PFAS). Welke andere stoffen worden nog gemonitord? Welke methodologie hanteert minister Zuhal Demir om nieuwe stoffen toe te voegen? Is er al een normenkader uitgewerkt voor de aanwezigheid van PFOS/PFAS in het leidingwater? Wat met drugs en drugsafval in het drinkwater? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Bart Dochy aan minister Zuhal Demir
3802 (2020-2021)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
3653 (2020-2021)
van Bart Dochy aan minister Zuhal Demir
3802 (2020-2021)
van Kim De Witte aan minister Zuhal Demir
3867 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.