U bent hier

In de kijker

Huurpremie sociale woningen

De Vlaamse Regering voerde in 2012 de huurpremie in om kandidaat-huurders van een sociale woning financieel te ondersteunen met een huurpremie zolang ze op de private huurmarkt moeten huren. Daarvoor moeten ze al vier jaar op de wachtlijst staan bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Ongeveer de helft van de mogelijke kandidaten neemt deze huurpremie echter niet op om verschillende redenen. Wil minister Matthias Diependaele de wachttijd van vier jaar terugbrengen naar twee jaar? Wil hij de maximale huurprijzen wijzigen? Wat met de voorwaarde van verhuis naar een sociale woning? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

792 (2020-2021) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Mercedes Van Volcem aan minister Matthias Diependaele
3651 (2020-2021)
van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
3889 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.