U bent hier

In de kijker

Gevolgen landbouw PFOS-dossier

Door de verontreiniging van de bodem met PFOS mogen mensen geen eieren van hun legkippen of groenten uit hun eigen tuin meer eten in een straal van 5 kilometer rond de site in Zwijndrecht. Landbouwers binnen die perimeter zijn ook getroffen. Minister Hilde Crevits liet weten dat de getroffen landbouwers zullen worden vergoed voor hun verliezen. Over hoeveel landbouwers gaat het? Zijn ze reeds gecontacteerd? Wat met andere mogelijk vervuilde sites? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

115 (2020-2021)
Externe sprekers
Ellen Maertens (diensthoofd Dienst Kennis)
892 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

115 (2020-2021)
Externe sprekers
Ellen Maertens (diensthoofd Dienst Kennis)
Verslaggever
van Sofie Joosen aan minister Hilde Crevits
3654 (2020-2021)
van Lode Ceyssens aan minister Hilde Crevits
3791 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.