U bent hier

In de kijker

Tekort aan huishoudhulpen

Er blijkt een groot tekort te zijn aan poetshulpen wegens onder andere de bescheiden verloning, het zware werk en de vaak geringe waardering van de opdrachtgever. Tegelijkertijd blijkt dat bijna één op drie poetshulpen een niet-gesubsidieerde job inruilt voor werk bij een dienstenchequebedrijf. Nochtans is het systeem van dienstencheques in het leven geroepen om mensen die ver van de arbeidsmarkt staan een kans te geven. Daarom gaan stemmen op om de toegang tot het systeem van de dienstencheques te beperken voor mensen die uit werkloosheid of inactiviteit komen. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover dit tekort aan poetshulpen? Hoe zal de VDAB hierop inspelen? Komt er extra financiering voor de sector? Ziet ze heil in een beperktere toegang tot het systeem van dienstencheques? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Maurits Vande Reyde aan minister Hilde Crevits
3859 (2020-2021)
van Tom Ongena aan minister Hilde Crevits
3817 (2020-2021)
van Caroline Gennez aan minister Hilde Crevits
3830 (2020-2021)
van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
3822 (2020-2021)
van Robrecht Bothuyne aan minister Hilde Crevits
3882 (2020-2021)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.