U bent hier

In de kijker

Code groen voor start academiejaar 2021-2022?

Hogescholen en universiteiten hopen het academiejaar 2021-2022 in code groen te kunnen starten. Dat is van belang voor het sociale en mentale welzijn van de studenten. Minister Ben Weyts zou hierover in overleg gaan met de onderwijspartners van het hoger onderwijs. Wat heeft dit overleg opgeleverd? Komen er aanpassingen aan de huidige draaiboeken die gebruikt worden voor code oranje en rood? Wat met studenten die nog niet gevaccineerd zullen zijn bij de start van het nieuwe academiejaar? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.