U bent hier

In de kijker

Overvolle opvangcentra dieren

De voorbije week werden in Eeklo en Booischot tientallen dieren in beslag genomen en geplaatst in opvangcentra. Deze opvangcentra zitten echter al overvol, en kampen met financiële problemen doordat hun eigen inkomsten door de coronacrisis zijn teruggevallen. Zijn de cijfers van inbeslagnames van dieren gestegen? Wil minister Ben Weyts deze opvangcentra bijkomend ondersteunen? Komt er een verstrengde strafmaat voor gevallen van dierenmishandeling en recidive? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Meyrem Almaci aan minister Ben Weyts
3600 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.