U bent hier

In de kijker

Kaping vliegtuig door Wit-Rusland

Op 23 mei verplichtte Wit-Rusland een burgervliegtuig te landen in Minsk omdat er een bom aan boord zou zijn. Na de landing werd een van de passagiers, een belangrijke opposant van president Loekasjenko, opgepakt. Op de Europese Raad van 24 en 25 mei veroordeelden de Europese staatshoofden en regeringsleiders deze actie van het regime in Wit-Rusland krachtig en riepen ze Europese vliegtuigmaatschappijen op om het Wit-Russische luchtruim te vermijden. Hoe staat minister-president Jan Jambon hiertegenover? Heeft hij contact opgenomen met de Wit-Russische ambassadeur? Komen er Europese sancties tegen Wit-Rusland? Steunt de Vlaamse Regering de maatregelen van de Europese Raad? Welke stappen wil ze zelf zetten? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

19-A (2020-2021) nr. 2-C

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Regering
19-A (2020-2021) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Bevoegdheden Buitenlands Beleid, Ontwikkelingssamenwerking en Internationaal Ondernemen van Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management
Benoeming van een verslaggever en toelichting

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.