U bent hier

In de kijker

Weigering administratie Landbouw stikstofaanpak

De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb) vernietigde in februari de vergunning voor de uitbreiding van kippenhouderij. Door de extra kippenstal zou het bedrijf te veel stikstof produceren, wat schadelijk kan zijn voor een nabijgelegen natuurgebied. Ten gevolge van die beslissing publiceerde minister Zuhal Demir begin mei een ministeriële instructie en bijkomende richtsnoeren voor een tijdelijk stikstofkader. In afwachting van duidelijke en rechtszekere criteria voor de vergunningenverlening, wenst het Departement Landbouw en Visserij echter niet mee te gaan in wat het een feitelijke vergunningenstop noemt. Ministers Zuhal Demir en Hilde Crevits antwoordden op twee interpellaties en twee vragen om uitleg hierover. Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Ludwig Vandenhove aan minister Zuhal Demir
3617 (2020-2021)

10:00 uur

van Stijn De Roo aan minister Hilde Crevits
3578 (2020-2021)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.