U bent hier

In de kijker

Clean Power for Transport

Test-Aankoop becijferde onlangs dat elektrische voertuigen vanaf 2025 voordeliger zullen zijn dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Op vrijdag 30 april 2021 keurde de Vlaamse Regering de ontwerpvisie Clean Power for Transport (CPT) 2021-2030 goed. Daarbij wil ze tegen 2025 in 35.000 publiek toegankelijke laadpunten laten voorzien voor het opladen van dit stijgend aantal elektrische voertuigen. Er zal ook over moeten worden gewaakt dat bestuurders van deze voertuigen de voorziene parkeerplaats vrijmaken na de oplaadbeurt. Hoe wil minister Lydia Peeters dit CPT financieren? Hoe wil ze de locaties van beschikbare laadpalen kenbaar maken aan de gebruikers? Komen er informatieborden langs snel- en gewestwegen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Wim Verheyden aan minister Lydia Peeters
3531 (2020-2021)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.